Specialisatie bindweefsel/pincement

De pincementsmassage is een reflectorische massage, de zenuwuiteinden worden in de huid geprikkeld, hierdoor wordt de spanning in de zenuwuiteinden gereguleerd (d.w.z. in balans gebracht)/
Het beïnvloedt direct het innervatiesysteem en indirect de bloed- en lymfestroom. Door deze massage wordt het regulatiestyeem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties. Het bindweefsel, de werking tussen corium en epitheel, de elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren,en de chemische huishouding, en daardoor de regeneratie van de huid wordt gunstig beïnvloed. Daardoor ontstaat er een verbetering van het bindweefsel.

De behandeling
De massage wordt zonder tussenstof uitgevoerd.
Het is een kort prikkelende knijptechniek in drie verschillende uitvoeringen en sterktes (diepe, middeldiepe en oppervlakkige kneepjes). De pincementsmassage wordt meestal gecombineerd met een hoofdhuid/haar/oor/nek en schoudermassage.

Uitvoering
De pincementsmassage is toepasbaar als losse behandeling of in combinatie met een huidverbeterende/verzorgende behandeling. In kuurbehandeling in geval van specifieke huidproblemen of klachten. De massage techniek is ook een uitstekende voorbereiding van de huid op een cosmetische facelift behandeling.

Verschillende huidafwijkingen waarbij de pincement massage effectief kan worden toegepast:

- Acne

- Littekenbehandeling

- Slecht doorbloede huid/rokershuid

- Teleangiectasieen

- Verslapte huid

- Atrofische huid

- Preventief om de gezonde huid in de juiste conditie te houden.